Guldpris – Find det rigtige øjeblik at sælge

Få den rigtige pris for dit guld 

Har du noget gammelt guld liggende, i en skuffe et sted? Så er nu måske det rigtige tidspunkt, til at gå samlingen igennem. Selvom disse måske er gamle, støvede eller endda beskadigede, betyder det ikke, at de ikke kan få stor værdi for dig. Mange forhandlere opkøber nemlig guld, for at smelte det om og skabe nye smykker og andre lignende genstande af det. Dette er både bæredygtigt og økonomisk gavnligt, for alle involverede parter. Guldprisen ændres fra dag til dag og påvirkes af den globale økonomi\’s op- og nedture. Det er derfor vigtigt at kontakte en professionel opkøber, når du ønsker at sælge, da disse vil have et stort indblik i markedets nuværende tilstand.

Hvordan ved jeg, hvad mit guld er værd?

Alle produkter som bliver fremstillet i guld, modtager under produktionen et stempel med et nummer. Dette nummer indikerer hvor høj en karat der er tale om, dvs. hvor høj en procentdel af rent guld, der findes i den pågældende genstand. Jo højere procentdelen/karaten er, jo højere stiger værdien. Nu tænker du måske: Hvordan ved jeg hvilken karat mine ting er fabrikeret i? Bare rolig, vi har noteret svaret for dig, nedenfor. 

  • 333 = 8 karat
  • 585 = 14 karat 
  • 750 = 18 karat 
  • 999 = 24 karat 
  • 9999 = Guldbarrer

Der findes også andre karater som eksempelvis 9 og 10 karat, men disse er ikke lige så jævnligt benyttet, som dem der bliver nævnt her. Har du imidlertid en genstand med et nummer som du ikke kan genkende, så vil en forhandler kunne give dig et mere eksakt svar på dette. Nu har du måske genkendt hvilken karat dine ting er fremstillet i, herfra vil det være anbefalelsesværdigt, at tage disse med til en professionel opkøber. De vil så kunne oplyse dig om vægt, kvalitet og nuværende guldpriser, på den karat du er i besiddelse af. 

Hvordan finder jeg den rigtige opkøber?

Du kan finde en professionel forhandler både ved at henvende dig i en fysisk butik, såvel som over internettet. Måske ville det være mest anbefalelsesværdigt, først at checke dennes hjemmeside, så du kan få et indblik i deres forretning. Det vil være fordelagtigt at finde en virksomhed som er åbne omkring deres priser, samt de andre priser som findes på markedet. Dette giver dig som sælger tryghed og vished, omkring at du får den fortjeneste som du skal have. 

Ønsker du at vide mere omkring guldpriser og hvad de kan have af betydning for dig? Så kan du med fordel se mere her: Guldpris